Płatki owsiane z truskawkami śniadanie na dobry początek dnia!

Płatki owsiane, to baza, którą można wykorzystać na wiele sposobów, a truskawki to tylko jedna z wielu opcji.

Składniki

 

 

Na talerz wysypujemy dwie garści płatków owsianych /albo i więcej- jak kto woli/

Zawartość talerza zalewamy małą ilością gorącej wody, tak by płatki spęczniały. Najlepiej przykryć je drugim talerzem.

W tym czasie przygotowujemy truskawki tj. myjemy i pozbawiamy szypułek.

Gdy płatki „spuchną” dodajemy parę łyżek jogurtu oraz pokrojone na pół truskawki. Całość posypujemy płatkami migdałów i przystrajamy listkami mięty truskawkowej, która doskonale „podbija” smak owoców i nadaje potrawie orzeźwiający aromat.

 

 

Dla słodziaków – odrobina cukru!

 

 

Smacznego!

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *